Scenlab razgovori – sezona 6: Preobražaji


26.12.2017. - 10:27 

U četvrtak, 28. decembra  2017. godine u 19.00č u Scenskoj laboratoriji Fakulteta tehničkih nauka nastavlja se šesta sezona Razgovora o scenskom dizajnu - PREOBRAŽAJI: prošireno polje arhitekture.

Tokom Razgovora predstavljaju se arhitekte, čiji profesionalni rad podrazumeva široko polje delovanja u okviru onoga što bi se moglo nazvati proširenim poljem arhitekture. Osim scenografije i scenskog dizajna, ovom proširenom polju danas pripadaju različite oblasti kulturne i umetničke produkcije, o čemu će posebno, iz sopstvenog iskustva, govoriti naš  sagovornik Zoran Dmitrović, arhitekta (Kolektiv arhitekata, Beograd).

Zoran Dmitrović (Beograd, 1974) je arhitekta. Osnovne i master studije završio je na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu, a doktorske studije je upisao na Politehničkom univerzitetu Katalonija u Barseloni (Universitat Politecnica de Catalunya, Barcelona). Aktivno se bavi projektantskom praksom i učestvuje na arhitektonskim konkursima na kojima je osvojio veliki broj nagrada. Među prvim nagradama koje je sovojio su i Arco de teatro Barcelona, Trgovi Beograda, Subotica blok, Hemofarm, Madrid paviljon, Risan, Pijaca Bajloni, Kod Pinka, blok i hotel Đure Jakšića. Suosnivač je nezavisnog udruženja i galerije „Kolektiv arhitekata” u Beogradu (2015), čije je delovanje posvećeno podsticanju razvoja savremenih arhitektonskih praksi kroz organizovanje različitih programa (izložbe, predavanja), kao i saradnji sa internacionalnim organizacijama sličnog karaktera i ciljeva. Jedan je od osnivača internet radio stanice „RadioAparat” (2016), koja je za kratko vreme osvojila veliki broj slušalaca jer okuplja profesionalce iz oblasti radio produkcije koji i dalje veruju u autorski pristup radijskim emisijama i eklektičnom formatiranju muzičkog programa.

Urednici programa „Preobražaji“ i voditelji razgovora su Radivoje Dinulović i Slađana Milićević.

Više informacija možete pogledati OVDE.
 

  • Nije moguće prikazati sliku.