Tribina: UŽIVO SA MARIJOM KILIBARDOM I SLAVKOM BELESLINOM


22.12.2017. - 15:13

Tribina „Uživo sa Marijom Kilibardom i Slavkom Beleslinom“ održaće se u utorak, 26. decembra 2017. godine, u 14 časova u Svečanoj sali Fakulteta tehničkih nauka.

Lica Prve srpske televizije – Marija Kilibarda i Slavko Beleslin – sa studentima će podeliti svoja iskustva stečena tokom višegodišnjeg rada u medijima i otkriti tajne stvaranja televizijskih programa – ispred i iza kamera. Daće odgovore na pitanja kako izgledaju pripreme za proizvodnju emisija različitih žanrova, koliko je značajan izbor tima koji učestvuje u realizaciji medijskih sadržaja, koliko je presudan tzv. „X faktor” voditelja i može li se on „naučiti“, da li je lakše voditi programe uživo ili sa odloženim emitovanjem i ko je zaista vođa tima kada se upale kamere.

Proizvodnja medijskog sadržaja je kompleksan proces, a neodvojivi deo uspeha jedne emisije, kao finalnog proizvoda koji se plasira na tržište, jeste izbor televizijskog domaćina/voditelja koji tom procesu, tokom emitovanja, može dodati novu vrednost ili umanjiti postojeću.
Bili su iskreni, šarmantni i snalažljivi u stotinama live emisija i – uradiće to opet – Uživo na FTN-u!


Informacije o učesnicima tribine:

Marija Kilibarda je svoju karijeru započela sa 19 godina, kao voditelj emisije Zoom emitovane na 3K. Uskoro prelazi na RTS1 i postaje voditelj emisije Bingo, ali i velikog broja sportskih emisija u kojima su joj kolege bili Dejan Pantelić i Slobodan Šarenac. Od 2011. godine zaposlena je na Prvoj srpskoj televiziji, gde je bila domaćin najgledanijih zabavnih emisija u Srbiji: Žene, Prvi glas Srbije, Tvoje lice zvuči poznato i 150 minuta.

Slavko Beleslin se već dve decenije bavi informativnim programom, kao urednik i voditelj, ali i kao urednik emisija koje ne pripadaju tom žanru. Ispred kamera, između ostalog, vodio je i vesti i jutarnji program na nekoliko nacionalnih televizija: Telefakt, Budilnik (BK TV), Nacionalni Dnevnik (TV Pink), Vesti televizije B92, Vesti televizije Nova, Jutarnji program (RTS1), talk show emisije – Piramida (TV Pink) i Studio 3 (RTS1), vanredne programe i intervjue s najznačajnijim ličnostima iz sveta politike, kulture, javnog života. Iza kamera, radio je kao urednik i scenarista emisija: Ja imam talenat, Karaoke obračun, Genijalci, Tehničari, Familijada, Katarina, Marko ŽivićShow.