Scenlab dešavanja u decembru


06.12.2017. - 10:54 

Pozivamo Vas da posetite neke od Scenlab dešavanja koja se organizuju tokom meseca decembra.

Scenlab bioskop  - Bioskop ponovo radi

Scenlab bioskop ovaj put predstavlja psihološku dramu „Ko se boji Virdžinije Vulf?“, u ekranizaciji Majka Nikolsa (Mike Nichols) – dramu koja kroz jedno večernje druženje prikazuje bračni par koji otkriva mane svog zajedništva, pred drugim bračnim parom, koji se tu našao kao publika. Ona ulazi direktno u sve ono što predstavljaju profesor istorije Džordž, kojeg tumači Ričard Barton (Richard Burton) i njegova žena Marta, u izvođenju Elizabet Tejlor (Elizabeth Taylor), ćerka dekana fakulteta.
Filmska projekcija će biti održana u četvrtak, 07. decembra 2017, sa početkom u 21:00 čas u prostoru Scenske laboratorije „Borislav Gvojić“ (Scenlab), koja se nalazi u prizemlju Fakulteta tehničkih nauka. Film traje 132 minuta. Ulaz je besplatan.


Video projekcija predstave: PISMO ZA KRALJICU VIKTORIJU održaće se u četvrtak, 14. decembar 2017, 19.00h (Scenska laboratorija „Borislav Gvojić“).
Pozivamo vas na operu „Pismo za kraljicu Viktoriju“ Roberta Vilsona, drugu video projekciju iz serijala pod nazivom „Teatar 20 › 21“ u sklopu kojeg će biti prikazane predstave autora koji su obeležili prelaz iz XX u XXI vek. Predstava koja pripada avangardnoj, stream-of-consciousness pozorišnoj formi delo je autorskog tima: Robert Vilson (režija), Alan Lojd (muzika i stihovi), Piter Harvi (scenografija i kostimografija), Beverli Emons (dizajn svetla).  Program „Teatar 20 › 21“ je namenjen studentima svih oblasti scenske umetnosti, a cilj je da podstakne kritičko razmišljanje u oblasti scenskog stavaralaštva kroz razgovor o autorskom izrazu i konceptu predstave, kao i scenografiji, kostimografiji i upotrebi različitih sredstava i medija u scenskom dizajnu predstave. Gost i sagovornik na ovoj projekciji je Margareta Taboroši, reditelj, koreograf i stručni saradnik Akademije umetnosti Novi Sad. Ulaz je besplatan.

Scenlab bioskop  - Bioskop ponovo radi

Scenlab predstavlja film ,,Vuk”, sa glavnim junacima čije uloge tumače Džek Nikolson (Jack Nicholson) i Mišel Fajfer (Michelle Pfeiffer). Ovaj film je daleko od klasika o vukodlacima, sa svežim i daleko inventivnijim pristupom horor žanru. On je satira o korporativnoj politici i o tome kako uspeti u savremenom svetu, te koristi legendu o vukodlaku kao alegorijsku odskočnu dasku. ,,Vuk” je jedini od svoje vrste – horor film o birokratskoj politici.
Filmska projekcija će biti održana u četvrtak, 21. decembra 2017, sa početkom u 21:00 čas u prostoru Scenske laboratorije „Borislav Gvojić“. Film traje 125 minuta.
Ulaz je besplatan.

Scenlab razgovori

Pozivamo vas na drugo izdanje šeste sezone Razgovora o scenskom dizajnu u kojoj predstavljamo arhitekte, čiji profesionalni rad podrazumeva široko polje delovanja u okviru onoga što bi se moglo nazvati proširenim poljem arhitekture. Osim scenografije i scenskog dizajna, ovom proširenom polju danas pripadaju različite oblasti kulturne i umetničke produkcije, o čemu će posebno, iz sopstvenog iskustva, govoriti naši sagovornici.
Četvrtak 28. decembar Scenska laboratorija 19 časova razgovor sa arhitektom Zoranom Dmitrovićem vode Radivoje Dinulović i Slađana Milićević.


SCENLAB VRTIĆ

Scenlab vrtić predstavlja ciklus radionica za decu uzrasta od 6 do 10 godina, koje će biti organizovane nedeljom, prema posebnom rasporedu, u vremenu od 11.00 do 14.00 časova. Prva radionica planirana je za nedelju, 30. decembra 2017, 11.00-14.00h u Scenskoj laboratoriji „Borislav Gvojić“. Ukupan broj učesnika je maksimalno 15. Radionice će biti realizovane kroz šest faza – šest meseci, i biće tematski povezane.
Tema decembarske radinice je u skladu sa predstojećim praznicima. Tokom radinice deca će izrađivati jelku od kartona, ukrase i novogodišnju dekoraciju.
Volonteri su studenti osnovnih studija Scenske arhitekture, tehnike i dizajna. Oni su uključeni u rad sa decom, i između ostalog vode računa da deca ne napuštaju prostor Scenske laboratorije. Takođe, pomažu deci pri sečenju makazama i lepljenju zadatih struktura. Roditelji ne mogu prisustvovati radionicama, te se po dete mogu vratiti nakon završetka termina radionice, ili ih sačekati u holu ispred Scenske laboratorije.
Proces rada će biti fotografisan i ukoliko lice deteta bude jasno vidljivo na fotografiji, putem mejla će biti tražena dozvola od roditelja pre objavljivanja na Scen sajtu.
Roditelji prijavljuju decu putem maila scenlabvrtic@gmail.com najkasnije 5 dana pre radionice.  Radionice su besplatne.

Detaljne informacije možete pogledati ovde.