Grad Novi Sad je raspisao Javni poziv za izradu android aplikacija na temu javnih usluga


05.12.2017. - 10:00 

Gradsko veće Grada Novog Sada raspisuje konkurs za izradu mobilnih aplikacija u cilju unapređenja efikasnosti javnih servisa na bazi otvorenih podataka u oblastima ekologije i kulture.

Pravo učešća na konkursu imaju fizička lica (punoletni građani Republike Srbije, nezavisno od radno-pravnog statusa) i pravna lica u timovima po tri člana zainteresovani za izradu mobilnih aplikacija u cilju unapređenja efikasnosti javnih servisa na bazi otvorenih podataka. Svaki tim treba da ima iskustva u razvijanju aplikacija, dizajnu, urbanim problemima ili nekoj od fokus oblasti takmičenja.
Timovi/Učesnici se prijavljuju putem registracije na  https://goo.gl/j35vLd, kao i WeLive platformu koja se nalazi na internet adresi https://dev.welive.eu/.

Na Platformi je moguće pregledati temu konkursa, kao i predlog ideja za koje je konkurs vezan, odabirom Konkursa u sekciji „Ovde možete videti poslednje izazove kreirane od Vaše gradske uprave“. Takođe, konkursu se može pristupiti pritiskom na dugme „Vidi sve promene“, u istoj sekciji, i odabirom opcije „Novi Sad“, izabrati trenutno aktivan konkurs.

Prvih deset timova koji se prijave putem registracije na navedeni način ulaze u postupak takmičenja, a obaveštenje o prvih deset prijavljenih timova biće objavljeno na internet stranici Grada Novog Sada i WeLive platformi.

Prve tri rangirane mobilne aplikacije od strane Stručne komisije biće nagrađene laptop i tablet računarima.

Konkurs je otvoren od 29. novembra 2017. godine do 14. decembra 2017. godine. Direktan link prema Konkursu na WeLive platformi je sledeći: https://dev.welive.eu/challenges_explorer/-/challenges_explorer_contest/6201/view

Tekst konkursa, Informacioni listi i obrazac za davanje saglasnosti, možete preuzeti ovde.