FTN na 1. Sajmu „Nauka za privredu“


30.11.2017. - 07:15 

Fakultet tehničkih nauka učestvuje na prvom Sajmu „Nauka za privredu“ koji se održava 4. i 5. decembra 2017. godine na Novosadskom sajmu u hali Master centra. Pozivamo sve da posete štand FTN-a od 10.00 do 17.00č u ponedeljak i utorak.

Poslovni Sajam „Nauka za privredu“ organizuje se na inicijativu Pokrajinske Vlade, podstaknute namerom da se intenzivnije povežu preduzeća i naučnoistraživačke organizacije. Pokrajinski sekretarijat za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost je omogućio ambijent za upoznavanje i stvaranje novih komercijalno primenjivih proizvoda i usluga podrškom za predstavljanje fakulteta, univerziteta i Razvojne agencije Vojvodine u Kongresnom centru Novosadskog sajma.

Potencijal za saradnju nauke i privrede, kao osnov za dugoročan razvoj svih sektora društva, biće prikazan na štandovima univerziteta i fakulteta gde će se predstavnici kompanija upoznati sa mogućnostima saradnje u oblastima građevinarstva i geodezije, arhitekture i urbanizma, saobraćaja, grafičkog inženjerstva i dizajna, računarstva i automatike, proizvodnog mašinstva, energetike, elektronike i telekomunikacija, industrijskog inženjerstva i menadžmenta, medicine, ekonomije, primenjene statistike, medicinsko-farmaceutskih istraživanja, aktivnostima u oblastima nizijskog šumarstva i životne sredine.., ali i ostalim oblastima koje se istražuju na Novosadskom univerzitetu.

Svečano otvaranje Sajma "Nauka za privredu" će se održati u ponedeljak 04.12.2017. godine u Kongresnom centru "Master" Novosadskog sajma u 11.00č.

U nastavku, u emisiji "Nauka privredi" saznajte nešto više od prof. dr Radeta Doroslovačkog dekana Fakulteta tehničkih nauka.