OKRUGLI STO „UTICAJ PROJEKTNIH CIKLUSA NA RAZVOJ NAUKE U SRBIJI“


08.11.2017. - 14:06 

Matica srpska, Ogranak u Novom Sadu SANU i Univerzitet u Novom Sadu zajednički organizuju okrugli sto „Uticaj projektnih ciklusa na razvoj nauke u Srbiji“ 13. novembra 2017. godine s početkom u 12 časova u amfiteatru Centralne zgrade Univerziteta u Novom Sadu (Rektorat).

Uvodna izlaganja na okruglom stolu održaće prof. dr Vladimir Popović, državni sekretar u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, doc. dr Isidora Bjelaković, Filozofski fakultet, prof. dr Sergej Ostojić, Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja i prof. dr Srđan Rončević, Prirodno-matematički fakultet. Moderator okruglog stola biće akademik Stevan Pilipović, predsednik Ogranka u Novom Sadu Srpske akademije nauke i umetnosti.

Na skupu će biti predstavljene sledeće ključne teme: značaj osnovnih istraživanja, kriterijumi za izvrsnost u nauci, problem finansiranja u nauci, angažovanje mladih u istraživanjima i otvoreni pristup u nauci.

Okrugli sto „Uticaj projektnih ciklusa na razvoj nauke u Srbiji“ predstavlja nastavak serije skupova u zajedničkoj organizaciji Matice srpske, Ogranka u Novom Sadu Srpske akademije nauka i umetnosti i Univerziteta u Novom Sadu.

Program možete videti u prilogu: