Ministar Nenad Popović u poseti NT parka


31.10.2017. - 07:19 

Ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen za inovacije i tehnologiju Nenad Popović, sa saradnicima obišao je gradilište Naučno-tehnološkog parka u Novom Sadu i posetio Fakultet tehničkih nauka, 30.10.2017. godine.

Ovom prilikom prisustvovali su, pored ministra Nenada Popovića i pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost prof. dr Zoran Milošević, rektor Univerziteta u Novom Sadu prof. dr Dušan Nikolić, uprava Fakulteta tehničkih nauka, predstavnici izvođača radova i direktor JUP-a Dragan Katuca.

Ministar Popović je istakao da je Naučno-tehnološki park najvažniji projekat u inovacionoj delatnosti Srbije u ovom periodu. „Radovi idu dogovorenim tokom. Ovo je investicija koja će podići pre svega tehnološki i inovacioni potencijal, ne samo Novog Sada i Autonomne Pokrajine Vojvodine, već cele Srbije a i regiona jer će ovo biti najmoderniji i nabolji park u Jugoistočnoj Evropi ” – navodi ministar Popović.

Pokrajinski sekretar prof. dr Zoran Milošević je naveo da vredni ljudi sa Fakulteta tehničkih nauka i Univerziteta uz podršku Grada, Pokrajine i resornih ministarstava čine jednu snagu koja garantuje da će ova investicija biti na vreme završena.

„Mi smo ove godine u I godinu osnovnih studija upisali preko 2.400 studenata od čega je više od 900 u IT sektoru, a sa Naučno-tehnološkim parkom će biti omogućeno i drastično povećanje kvalitetnog kadra. Kompanijama je neophodan veliki broj novih inženjera i ova zgrada će doprineti tome da privreda dobije neophodne stručnjake” - istakao je dekan Fakulteta tehničkih nauka prof. dr Rade Doroslovački.

Nakon obilaska gradilišta održan je radni sastanak na Fakultetu tehničkih nauka u cilju ostvarivanja dogovora oko daljih aktivnosti u vezi sa izgradnjom Naučno-tehnološkog parka.

Na sastanku je dekan istakao dobru saradnju Fakulteta sa Gradom i Pokrajinom koji mnogo doprinose u realizaciji ovog projekta.

 

Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.