Donacija nove opreme LABORATORIJI ZA MERNO-INFORMACIONE SISTEME


04.09.2017. - 12:58 

Kompanija Mikroelektronika donirala je razvojne sisteme Laboratoriji za merno-informacione sisteme (Katedre za električna merenja, Departmana za energetiku, elektroniku i telekomunikacije).
Kompanija Mikroelektronika d.o.o. iz Beograda predstavlja jedinstvenu pojavu među kompanijama u Srbiji ali i u svetu, imajući u vidu hardverske i softverske proizvode ove kompanije koji se izvoze i koriste širom sveta. Na ovim razvojnim sistemima će studenti studijskog programa MERENJE I REGULACIJA i studijskog modula E1 – MERNI SISTEMI sticati odgovarajuće kompetencije potrebne za projektovanje i razvoj merno-informacionih sistema.
Nova laboratorijska oprema se sastoji od dva kompleta od po šest razvojnih sistema sa digitalnim platformama i mikrokontrolerskim modulima, koji uključuju module za projektovanje i razvoj merno-informacionih sistema u industriji, energetici, pametnim kućama, pametnim gradovima, zaštiti životne sredine, biomedicini i okruženju interneta stvari. Pogodnost praktične obuke studenata sa ovim razvojnim sistemima leži u činjenici da se ovi razvojni sistemi koriste od strane inženjera širom sveta, što omogućava studentima da se tokom studiranja obuče na realnim i aktuelnim inženjerskim projektnim zadacima.
 

  • Nije moguće prikazati sliku.
  • Nije moguće prikazati sliku.
  • Nije moguće prikazati sliku.