Potpisan Sporazum o poslovno-tehničkoj i naučno-istraživačkoj saradnji sa Poslovnim udruženjem Transport i logistika


02.06.2017. - 12:47 

FTN je potpisao Sporazum o poslovno-tehničkoj i naučno-istraživačkoj saradnji sa Poslovnim udruženjem „Transport i logistika“, Nacionalnom asocijacijom špediterskih društava i agenata.

Sporazum je rezultat višegodišnje dobre saradnje između pojedinaca – profesora sa Fakulteta tehničkih nauka sa jedne strane, i kompanija-članica, kao i organa upravljanja Nacionalne asocijacije sa druge.

Iz tog razloga, početkom 2017. godine pokrenuta je inicijativa da se ova saradnja i formalizuje Sporazumom koji obuhvata saradnju u oblasti obrazovanja, stručnog usavršavanja i razmene iskustava, znanja i veština u oblasti transporta i logistike, realizaciju zajedničkih projekata i druge aktivnosti od zajedničkog interesa.

Sporazumom obe strane imaju za cilj da ostvare uzajamno približavanje i unapređenje teorije i prakse u oblasti transporta i logistike kroz saradnju u organizovanju profesionalne prakse studenata u preduzećima – članovima Nacionalne asocijacije, zajedničko sagledavanje aktuelne problematike u privredi radi inoviranja nastavnih planova i programa na FTN-u, naučno-istraživačku saradnju, kao i saradnju u drugim oblastima.

Između ostalog, dogovoreno je da u cilju unapređenja znanja, kako studenata FTN-a sa jedne strane, tako i zaposlenih u privrednim preduzećima - članicama Nacionalne asocijacije sa druge strane, FTN i Nacionalna asocijacija zajednički organizuju i sprovode prezentacije, radionice, obuku i/ili praktičnu nastavu, i to najmanje jednom u toku školske godine.

Na Skupštini Nacionalne asocijacije, održanoj 23.05.2017. godine u Beogradu, u okviru prigodnog pratećeg programa, FTN je od Nacionalne asocijacije dobio zahvalnicu za saradnju. Zahvalnicu je uručio gospodin Slavoljub Jevtić, Predsednik Upravnog odbora i glavni nosilac saradnje ispred Nacionalne asocijacije, a u ime FTN-a primila prof. dr Đurđica Stojanović, koordinator aktivnosti koje se realizuju u okviru Sporazuma na FTN-u. Ujedno, ove godine je Nacionalna asocijacija proslavila i lep jubilej – 15 godina rada u izazovnim uslovima poslovanja u našem okruženju. Svečanom delu Skupštine pristustvovali su državni sekretar Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, gospodin Miodrag Poledica, predsednik Evropske logističke asocijacije gospodin Paolo Bisonji, te predstavnici Uprave carine, privrednih preduzeća, strukovnih organizacija, relevantnih visoko-obrazovnih institucija i predstavnici stručnih medija.


 

  • Nije moguće prikazati sliku.