Piano City Novi Sad


30.05.2017. - 13:52 

Nakon Berlina, Milana i Napulja, festival Piano City dolazi u Novi Sad od 8. do 10. septembra 2017. godine. Pozivaju se svi zainteresovani studenti da učestvuju u organizaciji ovog kulturnog događaja.

Koncept festivala, koji je osmislio nemački pijanista Andreas Kern, podrazumeva klavir za svakoga - na trgovima, u bolnicama, u domovima građana, parkovima, u holovima različitih institucija, muzejima, domovima za stara lica, na rečnim brodovima. Celodnevni maratoni klasične, džez, savremene umetničke i popularne muzike, obuhvatiće do 100 koncerata za jedan vikend. Pored neuobičajenih lokacija, koncerti će se održavati i u koncertnim dvoranama.

Festival predstavlja kulturnu manifestaciju velikih razmera i donosi Novom Sadu mogućnost kulturnog povezivanja sa velikim centrima - Berlinom, Milanom i Napuljem. Na prvom Piano City festivalu u Novom Sadu, pored desetina domaćih pijanista i pijanista iz regiona, nastupiće internacionalni gosti, pijanisti: Andreas Kern (Berlin), Dario Candela (Napulj) i Zlata Čočieva (Moskva/Salcburg).

Piano City festival inspirisao je hiljade ljudi širom Evrope i već godinama je prisutan u turističkoj i kulturnoj ponudi velikih evropskih prestonica kulture - Berlinu, Milanu i Napulju. Ove godine Novi Sad ima dragocenu priliku da postane deo mreže Piano City festivala, na inicijativu udruženja Mistyland koje vode pijanisti, nastavnici klavirskog praktikuma na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, Maja Alvanović i Kosta Jevtić.

Svi zainteresovani koji bi želeli da učestvuju u organizaciji ovog velikog kulturnog događaja, mogu se javiti koordinatoru organizacionog tima Igoru Havranu na mail: info.pianocitynovisad@gmail.com ili na kontakt telefon: 061/6544-438.