Kampanja za pametnu i bezbednu upotrebu novih tehnologija - IT karavan 02


23.05.2017. - 07:50 

Juče je IT karavan 02 posetio Fakultet tehničkih nauka kako bi obučio učenike osnovne škole o bezbednoj upotrebi novih tehnologija.

Pod pokroviteljstvom Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacije i u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstvom unutrašnjih poslova, kompanijom Majkrosoft i organizacijom Save the Children za severozapadni Balkan, Fakultet tehničkih nauka ugostio je oko 150 učenika.

Posetili su nas učenici petih i šestih razreda Osnovne škole Žarko Zrenjanin iz Novog Sada. U pratnji svojih nastavnika, učenici su popunili Svečanu salu Fakulteta tehničkih nauka koja je za ovu priliku opremljena Led zidom.

Ispred Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacije učenike je pozdravila Državna sekretarka Tatjana Matić, koja je podsetila je decu na aktuelne pretnje na internetu i poručila da je internet sjajno mesto i za zabavu i za učešće ali u virtuelnom svetu se mora biti pažljiv isto kao i u stvarnom svetu.

Pozdravnu reč sa strane domaćina uputio je dekan FTN-a prof. dr Rade Doroslovački i izrazio veliko zadovoljstvo što je FTN domaćin ovakvoj prezentaciji.

Na pitanje šta je Cyberbulling odgovor je dala psiholog Ana Mirković i pozvala decu da razmisle sa kim će da dele lične fotografije i podatke.

Interesantne primere iz stvarnog sveta izneo je Radoje Vuković inspektor pri Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Za kraj, ispred Svečane sale prezentovani su Lego roboti i jedan od njih je poklonjen školi za korišćenje u nastavi informatike.
 

Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.