Fakultet tehničkih nauka na 61. Međunarodnom sajmu tehnike i tehničkih dostignuća


19.05.2017. - 10:17 

Pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja FTN se tradicionalno predstavio na Međunarodnom sajmu tehnike i tehničkih dostignuća koji se održavao od 15. do 19. maja 2017. godine na Beogradskom sajmu.

Pod sloganom „Tempo budućnosti“ sajam je otvorio potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.

Otvaranju sajma prisustvovali su državni sekretar Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Vladimir Popović i pomoćnik ministra za nauku Nikola Tanić.

Na štandu Fakulteta tehničkih nauka, posetioce su upoznali sa radom Fakulteta, o uslovima upisa i načinu studiranja zaposleni u Marketing službi Andrea Bevanda-Kun i Marijana Radišić, kao i studenti Marketing tima Nataša Pavlović, Ivona Ač, Katarina Jugović, Gordana Božić i Marija Žugić.

Međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća jedan je od najznačajnijih tehnoloških događaja u jugoistočnoj Evropi. Ovaj sajam se održava od 1937. godine.

Na ovogodišnjoj manifestaciji predstavljeno je više od 100 inovacija od kojih je skoro polovina u vlasništvu domaćih kompanija.

Ovaj Sajam je mesto za promociju četvrte industrijske revolucije – Industrije 4.0. Reč je o digitalizaciji koja je unela revolucionarne promene u razvoj i način poslovanja kompanija, povećanje produktivnost i unapređenje konkurentnosti. Ovaj koncept ukazuje na nove mogućnosti i izazove, usmerava na prepoznavanje novih uticaja i posledica ubrzanih tehničko-tehnoloških dešavanja.






 

Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.