Saradnja Fakulteta tehničkih nauka sa kompanijom ATB Sever i konkurs za realizaciju stručne prakse


10.03.2017. - 07:19 

Na Fakultetu tehničkih nauka 03. marta 2017. godine održana je prezentacija kompanije ATB Sever DOO iz Subotice. Osnovna tema je bila usmerena na prezentaciju mogućnosti realizacije stručne prakse za studente osnovnih studija (odnosno oni koji će to uskoro postati)  i studente master studija Fakulteta tehničkih nauka, pre svega mašinstva i elektrotehnike, kao i mogućnosti zaposlenja u ovoj kompaniji. Prezentaciji je prisustvovalo oko četrdeset studenata i više doktoranada i nastavnika Fakulteta tehničkih nauka.

Direktor kompanije g. Mile Todorović je pozdravio sve prisutne i ukratko predstavio kompaniju,  navodeći spremnost i otvorenost kompanije ATB SEVER da pruži priliku mladim ljudima u njihovom daljem stručnom i karijernom razvoju i usavršavanju. Studenti su imali mogućnost da se upoznaju sa portfoliom proizvodnog programa kojeg čine proizvodi savremenih tehničkih rešenja i izvedbi. Posebno je naglašeno da kompanija trenutno zapošljava oko 70 inženjera, 40 mašinskih inženjera i 30 inženjera elektrotehnike, što govori o njenom razvojnom potencijalu.

Do skorašnje studentkinje Fakulteta tehničkih nauka, koje su prošle kroz program stručnog usavršavanja u kompaniji ATB SEVER, su svojim kolegama prenele lična iskustva o tome kako izgleda početak karijere na radnom mestu konstruktora električnih mašina i početak karijere inženjera mašinstva, te delokrug poslova i odgovornosti koje ta radna mesta nose sa sobom.

Iako kompanija ATB SEVER zapošljava veliki broj mašinskih i elektro inženjera, istaknuta je potreba za razvojem novih kadrovskih potencijala. Svi zainteresovani kandidati se mogu prijaviti za učešće u programu stručnog usavršavanja putem prijave na sajtu kompanije http://sever.rs/wp01/ .