Workshop "Evropska iskustva, standardi i preporuke u primeni tehnologije skeniranja georadarom"


09.03.2017. - 07:13 

U organizaciji Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu se održava Workshop "Evropska iskustva, standardi i preporuke u primeni tehnologije skeniranja georadarom"

Kao deo višegodišnjeg projekta koji finansira Evropska unija, u organizaciji Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu se održava Workshop "Evropska iskustva, standardi i preporuke u primeni tehnologije skeniranja georadarom", uz učešće stranih i domaćih stručnjaka iz ove oblasti http://gpradar.eu/events-dissemination/technicalseminars.html

Dan će se, u okviru COST akcije TU1208, održati  10.03.2017. godine, sa početkom u 9.15 h u Svečanoj sali Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, Trg Dositeja Obradovića 6. U okviru Workshop-a biće održana predavanja eminentnih stranih i domaćih stručnjaka iz oblasti neinvazivne detekcije podzemne infrastrukture i tehnologije skeniranja georadarom, kao i praktične prezentacije tehnologije.

Treba istaći da su teme workshopa (podzemne instalacije, pruge, putevi, građevina...) rezultat naučnih istraživanja verifikovanih učešćem na naučnim skupovima i publikovanih u vodećim svetskim žurnalima, a praktično su primenjeni u konkretnim projektima.