Scenlab program za sezonu 2016/17.


11.01.2017. - 13:47 

U prostoru Scenske laboratorije, koja se nalazi u prizemlju Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, tokom sezone 2016/17. biće realizovani različiti sadržaji.

Peta sezona Razgovora o scenskom dizajnu, pod nazivom „Šta radim i šta mi se događa“, obuhvatiće autore i stručnjake različitih profesija, čije delovanje posmatramo u susretu arhitekture, pozorišta i vizuelnih umetnosti.

Prva sezona Scenlab arhiva donosi video projekcije važnih pozorišnih predstava iz umetničkog arhiva Jugoslovenskog dramskog pozorišta, koje su završile svoj pozorišni život i više nisu na repertoaru.

Scenlab bioskop nastao je 2015. godine kao inicijativa tadašnjih studenata III godine osnovnih studija Scenske arhitekture, tehnike i dizajna, a u repertoaru sezone 2016/2017. godine ravnopravno su zastupljeni domaći i strani filmovi koji su u okviru svakog pojedinačnog meseca povezani formom, sadržajem ili atmosferom.

Scenlab vrtić predstavlja ciklus radionica za decu uzrasta od 6 do 10 godina, tokom kojih će deca raditi na stvaranju prostornih struktura, od manjih, na nivou ruke, do većih, poput prostora Scenske laboratorije i njenog dvorišta.

U okviru prve izložbe galerije Scenlab izlog, pod nazivom „Radosti“, prikazani su nasumično izabrani kadrovi iz mnogih projekata i situacija koje su izašle iz dosadašnje nastave scenskog dizajna.

Scenlab razgovori, uz Scenlab arhiv i Scenlab bioskop, biće realizovani četvrtkom od 20.00 časova, dok je za Scenlab vrtić rezervisan termin nedeljom od 11.00 časova, prema posebnom rasporedu. Sve informacije o Scenlab programu za sezonu 2016/17. možete saznati ovde.