Uspeh studenata FTN-a na konkursu za rad u programskom paketu Autodesk Inventor Professional


14.12.2016. - 09:21 

Na tradicionalnom konkursu „Petar Damjanović“ koji se već desetu godinu raspisuje u organizaciji firme „OSA Računarski inženjering“ iz Beograda i koji je pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete Republike Srbije, učestvovali su sa svojim radovima i studenti treće godine mašinstva sa Departmana za mehanizaciju i konstrukciono mašinstvo: Miloš Đukić, Nemanja Đurić i Goran Stanić, kao i student master studija Miloš Golić.
Među većim brojem prijavljenih studentskih radova sa mašinskih fakulteta i viših škola iz Srbije, Komisija je za finale izabrala deset najboljih radova među kojima su bila sva četiri rada naših studenata. Osim prigodnih diploma koje su dodeljene svim finalistima, za prva tri mesta su dodeljene i novčane nagrade. Drugo mesto je osvojio Miloš Đukić čime mu je pripala i novčana nagrada od 500 eura.
Konkurs se raspisuje u znak sećanja na Petra Damjanovića, jednog od trojice osnivača firme „OSA Računarski inženjering“ krajem 80-tih godina prošlog veka. Na konkursu je biran najbolji rad iz oblasti izrade računarskog modela i tehničke dokumentacije za mašine, uređaje i noseće metalne konstrukcije sa programskim paketom Autodesk Inventor Professional. Zadatak za sve učesnike na konkursu je bio da na najbolji način povežu kreativno i produktivno u programu, što omogućava pripremu konkurentnog proizvoda za plasman na tržište u najkraćem roku. Naši studenti, finalisti konkursa, su osnovni deo svojih radova, kao obavezne zadatke, izradili koristeći program Autodesk Inventor Professional u okviru osnovnih akademskih studija Departmana za mehanizaciju i konstrukciono mašinstvo na predmetu Projektovanje računarom.
 

  • Nije moguće prikazati sliku.
  • Nije moguće prikazati sliku.
  • Nije moguće prikazati sliku.