Putujući studentski sajam 2016.


07.11.2016. - 07:53 

Ambasada Republike Francuske i Francuski institut u Srbiji, u saradnji sa Univerzitetom u Novom Sadu, domaćini su Putujućeg studentskog sajma francuskih univerziteta 9. novembra 2016. godine.

Celodnevna manifestacija, koja se održava od 10.00 do 18.00 časova na više lokacija u okviru Univerziteta u Novom Sadu, omogućiće studentima da se informišu o studijama i svim fondovima namenjenim finansiranju akademske mobilnosti na univerzitetima u Francuskoj.

Uz opšte i tematske prezentacije, tokom trajanja Sajma studenti i zaposleni Univerziteta u Novom Sadu imaće mogućnost razgovora sa predstavnicima francuskih visokoškolskih institucija čiji će štandovi biti postavljeni u holu Centralne zgrade Univerziteta. Pored toga, u amfiteatru Centralne zgrade od 11.30 časova do 13.30 časova biće održane prezentacije o stipendijama „Dositeja" i evropskom programu „Erazmus+", kao i prezentacije Frankofone univerzitetske asocijacije i Francuskog instituta u Srbiji.

Organizovana su i tematska predavanja o studijskim programima u okviru tehničkih i primenjenih nauka, ekonomije i menadžmenta, društvenih i humanističkih nauka, francuskog jezika, političkih nauka i prava. U zavisnosti od pojedine oblasti, studenti mogu da prisustvuju predavanjima na:
- Fakultetu tehničkih nauka (u 13.30 časova),
- Pravnom fakultetu (u 14.30 časova),
- Filozofskom fakultetu (u 15.30 časova) i
- Odeljenju Ekonomskog fakulteta u Novom Sadu (u 16.00 časova).