ESTIEM Konferencija dovodi 300 studenata sa 80 evropskih univerziteta


03.11.2016. - 08:52 

Prvi put organizuje se ESTIEM Konferencija koja će u Novom Sadu okupiti oko 300 studenata i alumni članova sa 80 univerziteta iz 31 zemlje Evrope. Konferencija se održava od 07.11.2016. do 13.11.2016. godine.

Glavni organizator je studentska organizacija ESTIEM koja predstavlja evropsko udruženje studenata industrijskog inženjerstva i menadžmenta u saradnji sa Fakultetom tehničkih nauka i Departmanom za industrijsko inženjerstvo i menadžment.

Na Konferenciji će prisustvovati predstavnici prestižnih Univerziteta iz cele Evrope među kojima su: Politehnički Univerzitet u Madridu, Univerzitet u Kembridžu, Tehnološki Univerzitet u Ajndhovenu, Tehnološki Univerzitet Čalmers u Geteborgu i mnogi drugi. Deo programa Konferencije održaće se u Studiju M (Radio-televizija Vojvodine), a deo u prostorijama Fakulteta tehničkih nauka.

Cilj ESTIEM Konferencije jeste da na jednom mestu okupi sve inženjere menadžmenta i industrijskog inženjerstva kako bi zajedničkim radom, razmenom iskustva i deljenjem znanja unapredili ovu struku u razvoju. Osim toga, učesnici će imati prilike da se upoznaju sa srpskom tradicijom i kulturnim nasleđem Vojvodine.

Svečano otvaranje ESTIEM Konferencije će se održati 07.11.2016. godine u 17.00 časova u Skupštinskoj sali Autonomne Pokrajine Vojvodine.

Sponzori događaja su: Radio-Televizija Vojvodina, Mainstream, Kaizen, MG Dom 021, Telekom, Coca Cola Hellenic, Gi Go, Neoplanta, Radojčić M, ZEB, Salesianer Miettex, Ruska Trpeza.