Festival zaštite životne sredine


25.10.2016. - 16:33 

Savez studenata Fakulteta tehničkih nauka u saradnji sa Studentskim parlamentom Fakulteta tehničkih nauka i Departmanom za inženjerstvo zaštite životne sredine i zaštite na radu organizuje Festival zaštite životne sredine 27. i 28. oktobra 2016. godine sa početkom u 15.00 časova u Svečanoj sali Fakulteta.

Ciljevi Festivala su promocija zaštite životne sredine, afirmacija zdravih stilova života, ekologije i održivog razvoja. Aktivnosti koje će biti realizovane tokom festivala su predavanja, prezentacije klasičnih modela iz oblasti zaštite životne sredine i panel diskusije.

Tema prvog dana Festivala je zelena ekonomija sa posebnim osvrtom na efikasno korišćenje prirodnih resursa, razvojem praćenim niskim emisijama gasova sa efektom staklene bašte i principom održive proizvodnje i potrošnje. Tema drugog dana Festivala jeste alternativna energetika, sa fokusom na najnovije svetske tehnologije i načine u proizvodnji čiste energije, iskustvima stručnjaka iz naše zemlje, kao i budućom strategijom u ovoj oblasti.

Raspored Festivala zaštite životne sredine:

27. oktobar
- 15.00 č: Ivan Brkljač - Predstavljanje Arbo projekta
- 16.00 č: Srećko Šević - „Zelena energija u urbanim uslovima”
- 17.00 č: Vladimir Babić - „Upravljanje opasnim otpadom”
- 18.00 č: Panel diskusija na temu „Zelena ekonomija” (učesnici: Siniša Mitrović, dr Goran Vujić, Nebojša Pokimica, Vladimir Babić; moderator: Nemanja Komatović)

28. oktobar
- 15:15 č: Katedra za inženjerstvo biosistema FTN - „Biomasa budućnost koja je već prisutna”
- 16.00 č: Gradska uprava za zaštitu životne sredine
- 17.00 č: dr Vlada Đurđević - „Klimatske promene”
 

  • Nije moguće prikazati sliku.