Položen kamen temeljac u drugoj fazi izgradnje Naučno-tehnološkog parka


23.10.2016. - 15:34 

Polaganjem kamena temeljca 23.10.2016. godine počela je druga faza izgradnje Naučno-tehnološkog parka, investicije vredne 12,6 miliona evra.

Kamen temeljac položili su predsednik Pokrajinske vlade, Igor Mirović, i gradonačelnik Novog Sada, Miloš Vučević, zajedno sa ministarkom državne uprave i lokalne samouprave, Anom Brnabić, ministrom omladine i sporta, Vanjom Udovičićem, dekanom FTN-a, prof. dr Radetom Doroslovačkim, i Lukom Navarom, izvršnim direktorom kompanije Italiana Costruzioni.

Zgrada Naučno-tehnološkog parka raspolagaće sa prostorom od 29 000 kvadratnih metara od čega će 10 000 kvadrata biti učionice i laboratorije Fakulteta tehničkih nauka, a ostatak prostora namenjen je kompanijama koje su proizašle iz Fakulteta i koje će zaposliti još oko 3 000 novih inženjera. Izgradnja ovog objekta je izuzetno značajna jer će doprineti zapošljavanju novih profesora i asistenata, ali i obrazovanju većeg broja inženjera u IT sektoru koji su potrebni tržištu.

Gradonačelnik Novog Sada, Miloš Vučević, rekao je da će Novi Sad za dve godine imati najmoderniji tehnološki park, u kojem će biti spoj nauke, obrazovanja i privrede. Istakao je da to predstavlja dobitnu kombinaciju, i nešto što je potrebno Novom Sadu, Vojvodini i celoj državi Srbiji.

„Želimo da imamo više IT stručnjaka, više prostora i uslova za ideje mladih IT stručnjaka, za start-ap kompanije za proizvodnju softvera i za izvoz ne samo našeg znanja, nego i za izvoz proizvoda koji nastaju u Srbiji", izjavila je ministarka Brnabić.

Reč je o najznačajnijem trenutku u istoriji Fakulteta jer ova investicija, vredna 12,6 miliona evra, predstavlja jednu od najvećih investicija u Novom Sadu u poslednjih desetak godina.
 

  • Nije moguće prikazati sliku.
  • Nije moguće prikazati sliku.
  • Nije moguće prikazati sliku.