Obaveštenje za studente Doktorskih studija


06.07.2016. - 09:21

Prof. dr Guido Maione sa Politehničkog Univerziteta u Bariju (Politecnico di Bari) održaće predavanje u okviru koga će preneti svoja iskustva iz oblasti savremenih metoda matematičkog modelovanja i teorije upravljanja. Poseban akcenat biće posvećen inženjerskim primenama frakcionog računa, posebno u oblastima upravljanja i auto-industrije.
Predavanja će se održati u ponedeljak 11. 7. i utorak 12. 7. tekuće godine, u učionici 102 u zgradi FTN-a, u terminu od 10 do 14 časova.

Predavanje će biti održano u okviru predmeta Aktuelno stanje u oblasti.(VAŠE PRISUSTVO ĆETE POTVRDITI POTPISIVANJEM NA SPISAK ZA STUDENTE DOKTORSKIH STUDIJA)

Prof. Maione je priznati istraživač u oblasti modeliranja, simulacije i upravljanja, gde je ostvario značajne rezultate, kako u vidu zapaženog broja naučnih publikacija, tako i po pitanju većeg broja istraživačkih projekata koje je vodio i na kojima je učestvovao. Takođe, prof. Maione ima aktivnu saradnju sa privredom, naročito u oblasti automobilske industrije. Detaljna biografija prof. Maione može se naći ovde.

Predavanja će biti organizovana na engleskom jeziku, sa sledećim okvirnim planom

1.       Uvod u frakcioni račun i frakcione sisteme upravljanja
2.       Modelovanje i identifikacija frakcionih sistema
3.       Frakcioni sistemi upravljanja: Projektovanje, implementacija i podešavanje parametara
4.       Primeri i studije slučaja

Pozivamo sve zainteresovane studente doktorskih i master studija Fakulteta tehničkih nauka da prisustvuju predavanju.