Najbolji načni rad u kategoriji Obrazovanje inženjera


20.06.2016. - 14:24 

Na šestoj Međunarodnoj konferenciji "Technics and Informatics in Education" (TIE) na Fakultetu tehničkih nauka u Čačku, nagradu za najbolji konferencijski rad dobio je tim autora u sastavu: Vule Reljić, asistent, prof. dr Dragan Šešlija, Brajan Bajči, saradnik, Jovan Šulc, asistent, doc. dr Slobodan Dudić sa Katedre za mehatroniku, robotiku i automatizaciju i doc. dr Predrag Vidicki sa Katedre za proizvodne i uslužni sistemi, organizaciju i menadžment Departmana za industrijsko inženjerstvo i menadžment.

Rad pod nazivom "Remote control of pneumatic circular manipulator using CompactRIO controller" prezentovan  je u okviru sekcije "Obrazovanje inženjera" i proglašen je za najbolji u konkurenciji od 71 publikovanog rada.

U okviru demo sesije prezentovan je i projekat NeRela gde su predstavljeni udaljeni eksperimenti razvijeni na Katedri za mehatroniku, robotiku i automatizaciju.

Tim naučnika koji je dobio ovu nagradu, trenutno se bavi razvojem udaljenih eksperimenata u oblasti pneumatskog upravljanja i prema rečima asistenat Reljića ovaj rezultat predstavlja lepu satisfakciju za sve što smo do sada uradili, ali i podstrek za nastavak rada.