Svečani doček i prijem robotičara iz Pariza


17.06.2016. - 09:31 

Svečani doček i prijem studenata koji su na evropskom prvenstvu u robotici “Eurobot” u Parizu osvojili drugo i treće mesto biće upriličeno na Fakultetu tehničkih nauka u ponedeljak 20. juna 2016. u 11 časova u Amfiteatru na trećem spratu zgrade ITC-a. Studente će dočekati Uprava i direktori departmana FTN-a.  

Na evropskom prvenstvu u robotici “Eurobot” u Parizu učestvovale su tri ekipe sa Fakulteta tehničkih nauka, studenti Departmana za industrijsko inženjerstvo i menadžment i Departmana za energetiku, elektroniku i telekomunikacije.

Ekipa MBS je drugoplasirana, a studenti okupljeni u tim M41+ osvojili su treće mesto. Treći tim studenata sa Fakulteta tehničkih nauka - Memristor zauzeo je deveto mesto.  

Na takmičenju je učestvovalo 18 zemalja, a ukupno 33 tima je prošlo homologaciju i obezbedilo učešće na takmičenju. Studenti Fakulteta tehničkih nauka već 15 godina u nizu predstavljaju Srbiju na takmičenju Eurobot, a do sada najveći uspeh je bilo osvajanje trećeg mesta 2009. godine, a 2012. trećeg i četvrtog mesta.