Tradicionalna trka studenata Mehatronike i Biomedicinskog inženjerstva


16.06.2016. - 14:42

Tradicionalna trka studenata studijskih programa Mehatronike i Biomedicinskog inženjerstva održana je 10.6.2016. godine na Beograskom keju i Petrovaradinskoj tvrđavi.

Svi studenti prve godine Mehatronike (90) i Biomedicinskog inženjerstva (30), zajedno sa profesorima i asistentima učestvovalo je u trci od šest kilometara. Trka se organizuje već 14 godina, odnosno od 2003. godine sa studentima Mehatronike a od 2015. godine i sa studentima Biomedicinskog inženjerstva. Organizator trke  je prof. dr  Stevan Stankovski koji je istakao da je dokaz uspešnosti trke to što su se svi studenti prijavili za učešće i što podržavaju taj vid druženja i razvijanje kolektivnog duha.
- Smatram da se na ovakav način, odnosno kroz sport još bolje upoznajemo međusobno, što je od izuzetno velikog značaja i za nas profesore, ali i za studente - kazao je Stankovski.

Ovo tradicionalno druženje profesora i studenata jedinstveno je na Novosadskom univerzitetu, za čiju organizaciju su zaduženi Departman za industrijsko inženjerstvo i menadžment i Departman za računarstvo i automatiku, Fakulteta tehničkih nauka.