Četvrti Startup Weekend u Novom Sadu


04.05.2016. - 14:04 

Od 13. do 15. maja 2016. godine u zgradi rektorata Univerziteta u Novom Sadu održaće se četvrti Startup Weekend u Novom Sadu koji okuplja mentore i uspešne i iskusne preduzetnike koji su tu da bi vodili mlade preduzetnike kroz razvoj poslovne ideje. Tri najbolja tima očekuju vredne nagrade.

Svečano otvaranje je u petak, 13. maja u 18.00 časova kada će učesnici moći da upoznaju mentore i stručni žiri.

Startup Weekend je globalni događaj, čiji učesnici za samo 54 časa dobijaju priliku da razviju svoju poslovnu ideju. Nakon učestvovanja, najbolje ideje imaju mogućnost da se ostvare u realnom poslovnom okruženju. Početak događaja je u petak posle podne, kada svi učesnici predstavljaju svoju ideju, nakon čega se bira 10tak najboljih. Oko izabranih ideja se formiraju timovi, koji u subotu i nedelju razvijaju svoj minimalni dovoljni proizvod, definišu potencijalno tržište i stvaraju poslovni plan.

Četvrti novosadski Startup Weekend je posvećen studentima, pa tako ima oznaku UNI (University). Startup Weekend najviše posećuju osobe čije su profesije vezane za oblast IT (programeri, dizajneri i web marketing stručnjaci), međutim, svi zainteresovani za oblast preduzetništva i ovakav vid učenja, ličnog razvoja, networkinga i druženja, su dobrodošli.

Ovaj događaj je nastao 2007. godine, u Koloradu, SAD, da bi do 2012. bila stvorena Startup Weekend neprofitna organizacija, kakvu danas poznajemo. Na prethodna tri događaja učestvovalo je preko 450 ljudi, različitih profesija i interesovanja, koji su se oprobali u ulozi preduzetnika i osnivača. Trećina spomenutih učesnika je već započela sopstveni preduzetnički poduhvat, dok neki od njih rade u firmama koje su startup-i.

Organizatori događaja su Poslovni inkubator Novi Sad, iDEA LAB i nStarter.

Više informacija možete pronaći na zvaničnoj stranici Startup Weekend-a.