Festival nauke i obrazovanja


30.04.2016. - 19:14 

Festival nauke i obrazovanja održaće se 7. i 8. maja 2016. u Kampusu Univerziteta u Novom Sadu. Svečano otvaranje biće upriličeno na platou centralne zgrade - rektorat 7. maja 2016. sa početkom u 10 časova. Festival će otvoriti predsednik SANU-a akademik Vladimir Kostić.

Nakon svečanog otvaranja biće otvorena izložba pod nazivom "Milankovićev kanon osunčavanja zemlje".

Tokom dva dana trajanja Festivala nauke i obrazovanja u amfiteatru zgrade Rektorata Univerziteta u Novom Sadu smenjivaće se naučne tribine sa akcentom na klimatske promene.

Drugi dan Festivala biće posvećen primenjenim naukama, gde će stručnjaci u oblasti IT tehnologije govoriti o pojavi mnogobrojnih softverskih kompanija u Novom Sadu, a takođe će okriti i čaroban svet dronova.

Ove godine u okviru Festivala poseban akcenat se stavlja na obrazovanje. Fakultetu koji su u sastavu Univerziteta u Novom Sadu predstaviće se na tribini pod nazivom „Programi na Univerzitetu u Novom Sadu – šta studirati?

Kampus će tokom dva dana trajanja manifestacije krasiti više od 60 naučnih radionica koje će na popularan i zanimljiv način promovisati nauku i na taj način je približiti svim posetiocima.

Pored radionica, posetioci će imati priliku da se upoznaju sa “Softverskom dolinom” gde će se predstaviti kompanije u oblasti IT sektora.

Ulaz na Festival nauke i obrazovanja je besplatan, a radno vreme je od 10-18 časova.

Više informacija o Festivalu na: http://www.scifest.uns.ac.rs/