Veliki uspeh studenata na međunarodnom takmičenju iz obrade signala IEEE Signal Processing Cup 2016


14.04.2016. - 07:16 

Studenti Fakulteta tehničkih nauka ostvarili su zavidan rezultat na ovogodišnjem međunarodnom takmičenju IEEE Signal Processing Cup, čija je tema bila istraživanje mogućnosti korišćenja signala mrežnog napona u forenzici. U konkurenciji od 52 tima iz 23 zemlje, dva tima sa FTN, sa osnovnih i master studija Energetike, elektronike i telekomunikacija, izdvojila su se svojim tehničkim rešenjima, za koja su dobila i posebna priznanja.

Tim UNStoppable realizovao je sistem koji je po performansama među 5 najboljih, za šta je dobio priznanje Honorable Mention for Overall Excellence. Ovaj tim čine studenti studijske grupe Komunikacione tehnologije i obrada signala: Tijana Delić (master studije), Tijana Zrnić (3. godina), Danica Despotović (4. godina), Anastazia Žunić (4. godina), Željana Šarić (4. godina) i Milivoje Knežević (4. godina).

Drugi tim, The ENForcers, realizovao je sistem za akviziciju i snimanje mrežnog napona koji je po oceni stručnog žirija zaslužio priznanje Special Prize for Sensing Circuit System. Ovaj tim čine: Kristina Vakarov (master studije), Kristina Gligorić (3. godina), Simona Đurić (4. godina), Isidora Šašić (4. godina), studenti studijske grupe Komunikacione tehnologije i obrada signala, kao i Đorđe Novaković (4. godina), student studijske grupe Merni sistemi.

Rad ova dva tima podržali su nastavnici sa Katedre za telekomunikacije i obradu signala doc. dr Nikša Jakovljević, doc. dr Tatjana Lončar Turukalo i prof. dr Milan Sečujski, kao i mr Dejan Reljić sa Katedre za energetsku elektroniku i pretvarače.

Više detalja o samom takmičenju može se naći na http://www.icassp2016.org/SPCup.asp.

 

  • Nije moguće prikazati sliku.