Donacija Vlade Japana Fakultetu tehničkih nauka


25.02.2016. - 08:34

Vlada Japana je u okviru programa „Bespovratne pomoći u oblasti kulture“ donirala je iznos od 33,810 evra Fakultetu tehničkih nauka za opremanje učionice.

Svečana ceremonija potpisivanja ugovora o donaciji održana je  12. februara 2016. godine u prostorijama Ambasade Japana na Novom Beogradu. Navedenim sredstvima Fakultet tehničkih nauka kupiće kompletnu tehničku opremu, stolove, stolice i drugi nameštaj, i renoviraće učionicu u kojoj se japanski jezik uči od 1992. godine.

Ambasador Takahara je istakao da je Vlada Japana do danas, u cilju jačanja razmene u oblasti sporta i kulture, pružila pomoć Univerzitetu u Beogradu, Narodnom pozorištu u Beogradu, Jugoslovenskoj kinoteci, Centru za kulturu i sport „Šumice“, Republičkom zavodu za zaštitu spomenika kulture i drugim institucijama, i da očekuje da će nakon ove donacije još više studenata u Novom Sadu učiti japanski jezik.

Dekan FTN prof. dr Rade Doroslovački rekao je da je siguran da će ova donacija Vlade Japana biti od velikog značaja za generacije studenata koje dolaze, a koji predstavljaju pokretačku snagu našeg društva. Ceremoniji je u ime Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije prisustvovao  Predrag Peruničić.
 

  • Nije moguće prikazati sliku.