Radionica „Winter Academy 2016" na temu „Doing Business in China"


24.02.2016. - 08:45 

Nakon veoma uspešnih projekata Winter Academy 2014 i 2015, Departman za industrijsko inženjerstvo i menadžment u saradnji sa Donghua Univerzitetom iz Šangaja, NR Kina, u periodu 23-29. februara 2016. godine organizuje studentsku radionicu „Winter Academy 2016" na temu „Doing Business in China", koju vodi dr Nikola Zivlak.

Studenti III, IV i V godine Departmana za industrijsko inženjerstvo i menadžmet, 23. i 24. februara pohađaju predavanja i interaktivno učestvuju u radionici, a poslednjeg dana projekta predstaviće stručnom žiriju svoje predloge plana i realizacije nekog poslovanja za ulazak na tržište jedne od najbrže rastućih ekonomija na svetu. Stručni žiri, koga čine doc. dr Danijela Gračanin, doc. dr Darko Stefanović i doc. dr Nikola Zivlak, proglasiće tri najuspešnija tima, ali pružiti i dragocene savete i smernice za budući rad naših studenata.

Polaznici ove radionice imaće priliku da primene svoja stečena znanja i da unaprede svoju kreativnost, ali i da se upoznaju sa istorijom i razvojem kineske ekonomije. Studenti će moći da steknu uvid u važnost poznavanja kineske kulture i tradicije u cilju uspešnog poslovanja, ali i da nauče sve specifičnosti poslovnog bontona u Kini i da saznaju koji to poslovni trendovi i predviđanja zajedno čine ovako veliko tržište.

***
Docent dr Nikola Zivlak osnovne i master studije Inženjerskog menadžmenta završio je na Fakultetu tehničkih nauka, a 2007. upisuje doktorske studije na Donghua Univerzitetu u Šangaju, NR Kina, gde od 2008. godine radi kao predavač. Od 2010. godine radi i kao menadžer u kompaniji Shanghai Formula Ltd.