Svečano otvorena konferencija TREND - Nove tehnologije u nastavi


18.02.2016. - 18:51

Tradicionalna konferencija “Trendovi razvoja TREND 2016“ svečano je otvorio dekan Fakulteta tehničkih nauka prof. dr Rade Doroslovački koji je mnogobrojnim eminentnim učesnicima skupa istako da je osnovni stub svakog društva kvalitetno obrazovanje i da je veoma značajnu za svaku državu.

Ove godine na 22. TREND-u, konferencija o visokom obrazovanju, tokom tri dana trajanja učesnici će predstavljati radove i razgovarati na temu „Nove tehnologije u nastavi“.

Na uvodnom predavanju ispred Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije govorila je Danijela Šćepanović koja je iznela rezultate radne grupe ministarstva za digitalno i online učenje u Srbiji i naglasila da u našoj zemlji još uvek nisu definisani ključni indikatori za praćenje učenja na daljinu, ali je naglasila da naši nastavnici na međunarodnim takmičenjima iz oblasti digitalnog i online učenje osvajaju prestižne nagrade.

Učesnici su dalje diskutovali, zašto i pored ovakvih rezultata procenat studija na daljinu je i dalje nizak, kao i šta treba učiniti kako bi se povećao, kao i kvalitet učenja.

Skup je na otvaranju pozdravila i prorektorka za nauku i međunarodnu saradnju Univerziteta u Novom Sadu prof. dr Snežana Smederevac, a prodekan za finansije i razvoj Fakulteta tehničkih nauka prof. dr Vladimir Katić predstavio je retrospektivu konferencije TREND od samog početka 1994. do 2016. godine.

Na konferenciji tokom tri dana trajanja predstaviće se više od 60 radova učesnika koji dolaze sa Univerziteta iz Srbije i regiona. TREND 2016 traje od 16-19.02.2016. godine u odmarlištima „Ratko Mitrović“ na Zlatiboru.