Novi sistem za upravljanje dokumentima


22.12.2015. - 08:46 

Poštovani,
u utorak 2015-12-22 počinje probni rad novog načina elektronskog upravljanja dokumentima sistema menadžmenta (dokumenti kojima su opisani procesi rada na fakultetu a koji obuhvataju sistem menadžmenta kvalitetom ISO 9001, sistem menadžmenta životnom sredinom ISO 14001 i sistem upravljanja bezbednošću na radu OHSAS 18001).

Nov način pristupa dokumentaciji se ogleda u tome da se sada, pomenutim dokumentima, pristupa na dva načina:
1. preko indeksne stranice internet sajta FTN-a (link je sa desne strane ekrana i privremeno obojen drugom bojom od ostatka linkova radi uočljivosti) i
2. preko nastavničkog web servisa.

Način pristupa dokumentima je isti kao kod pristupa nastavničkom web servisu! Znači, korisničko ime je vaš JMBG, a lozinka je lozinka koju ste već ranije izabrali.

Novina u načinu pristupa se ogleda u sledećem:
• značajno je podignut nivo bezbednosti dokumenata,
• ne vide svi sve dokumente (postupci i uputstva) nego samo one dokumente, kojima su opisani procesi, a u kojima korisnik/zaposleni učestvuje (odgovoran za odvijanje procesa, učestvuje u njemu ili je samo informisan),
• mogućnost „online“ davanja sugestija/primedbi na odrednice navedenim u okviru dokumenta,
• kontinualno praćenje promene dokumenta na osnovu „predloga za izmenu“.
Što se tiče detaljnijeg objašnjenja, biće organizovana obuka, odnosno predstavljanje načina rada softverskog rešenja do kraja tekuće godine. Termin će biti naknadno određen i bićete blagovremeno obavešteni o tome.
Do tada, a i posle, na sva pitanja tehničkog karaktera možete se obratiti na 021/485-2256