Prezentacija kompanije ATB Sever iz Subotice


21.12.2015. - 09:12 

U četvrtak 24.12.2015. godine u 11 časova u Svečanoj sali FTN, održaće se prezentacija kompanije ATB Sever iz Subotice.

U cilju nastavka saradnje sa Fakultetom tehničkih nauka, kompanija ATB Sever želi da prezentuje mogućnost realizacije stručne prakse, izrade diplomskih i master radova, kao i svršenim studentima realizaciju pripravničkog staža.

Poziv se odnosi na studente mašinstva, elektrotehnike i industrijskog inženjerstva i menadžmenta, odnosno studente Departmana  za proizvodno mašinstvo, Departmana za mehanizaciju i konstrukciono mašinstvo, Departmana za energetiku i procesnu tehniku, Departmana za tehničku mehaniku, Departmana za industrijsko inženjerstvo i menadžment i Departmana za energetiku, elektroniku i telekomunikacije.

Na prezentaciji će se izneti i okvirni planovi oblasti istraživanja za diplomske i master radove, kao i način njihove realizacije, a naknadno će se precizirati teme i izabrati studenti koji će raditi iste. Radovi su vezani direktno za probleme iz kompanije i realizuju se u periodu od 6 meseci (februar-septembar) pri čemu studenti koji se budu prijavili i budu izabrani imaju obezbeđen put i ostale troškove od strane kompanije. Plan je da ti studenti provode 1-2 dana nedeljno (po potrebi i više) u preduzeću i da rade na konkretnim problemima izrade diplomskih i master radova.

Prethodne godine 7 studenata je uradilo svoje diplomske i master radove u kompaniji ATB Sever prema ovom planu realizacije, od čega je 4 zaposleno u preduzeću. Kompanija je prethodne godine obezbedila posetu studentima i zaposlenima sa fakulteta u okviru koje su studenti diplomci prezentovali svoje radove.

Sva pitanja i preciznije informacije će se dobiti na ovom sastanku, tako da bi zainteresovani studenti trebalo da prisustvuju istom.

Ovo je dobra prilika za sticanje praktičnog iskustva i znanja, kao i mogućnosti zaposlenja u ovom proizvodnom sistemu, odnosno sestrinskim preduzećima. Korporacija ATB Group osim kod nas ima svoje proizvodne pogone i predstavništva u Nemačkoj, Poljskoj, Kini, Velikoj Britaniji, USA, Kanadi, itd.

Za više informacija možete se obratiti:
Doc. dr Dejan Lukić, Departman za proizvodno mašinstvo, Mašinski institut - kabinet br.6,
tel: 021/485-2331, e-mail: lukicd@uns.ac.rs