Produžen rok za prijavu za studentsko takmičenje „Project Management Championship”


25.01.2016. - 13:26 

Svetska organizacija za upravljanje projektima – IPMA, po drugi put u Srbiji realizuje projekat pod nazivom „Project Management Championship” u februaru 2016. godine na Fakultetu organizacionih nauka u Beogradu. „Project Management Championship” je prvo studentsko nacionalno takmičenje u upravljanju projektima i bazira se na kompetencijama u upravljanju projektima.

Cilj samog projekta jeste okupljanje i povezivanje studenata različitih fakulteta koji će na jedan kreativan i svetski standardizovan način unaprediti svoje znanje i kompetencije. S druge strane, osnovnu ideju projekta čini povezivanje uspešnih kompanija u Srbiji i talentovanih studenata, gde kompanije kroz aktivnosti društvene odgovornosti podržavaju razvoj budućih mladih stručnjaka.

Sastoji se od dva odvojena dela: kvalifikacione runde i finala. Kvalifikaciona runda će biti održana 21. februara i podrazumeva test sa 100 pitanja koji tim studenata rešava na računaru. Prvoplasiranih šest timova na osnovu rezultata web testa dobijaju mogućnost da se takmiče u finalu. Finale će biti organizovano 28. februara i realizuje se kroz rešavanje poslovnog problema u formi projektnog plana.

Nakon održavanja takmičenja na nacionalnom nivou, pobednički tim će uz podršku kompanija i mentora predstavljati Srbiju na svetskom takmičenju u upravljanju projektima u Letoniji, gde će se takmičiti najbolji timovi zemalja Evrope, 17. i 18. marta 2016. godine.  

Prijava timova traje do 10. februara 2016. godine.

Više informacija na sledećem linku: http://www.become.pm/projectmanagementchampionships/