Javni poziv za studente arhitekture - Razmišljaj o budućnosti


04.12.2015. - 08:16

Platforma FuturA objavila je konkurs/javni poziv za ideje i pozivaju sve zainteresovane  da se uključe u konkurs i predstavite širokoj evropskoj publici svoja, nova i sveža viđenja arhitekture koja dolazi. Želja ove organizacije je da se srpska autorska scena,  predstavi na najbolji način.

Beogradska Internacionalna Nedelja Arhitekture (BINA) zajedno sa nosiocem projekta Muzejem za arhitekturu in oblikovanje/Muzej za arhitekturu i dizajn iz Slovenije i timovima učesnika iz 13 evropskih zemalja osvojila je grant Kreativne Evrope - Podrška evropskim platformama (2014-2020) za platforma Future Architecture / FuturA.

Svi detalji o pozivu nalaze se na sajtu platforme Future Architecture  
http://futurearchitectureplatform.org.
Platformu FuturA čini 14 partnera:
Arhitektonski muzeji: Muzej za arhitekturu i dizajn, Ljubljana, Slovenija; Muzej MAXXI, Rim, Italija; Arhitektonski muzej , Bazel, Švajcarska; Arhitektonski muzej, Vroclav, Poljska;
Arhitektonski festivali: Oris kuća arhitekturu, Zagreb,Hrvatska; Nedelja arhitekture, Priština, Kosovo; Nedelja arhitekture, Tirana, Albanija; Beogradska internacionalna nedjelja arhitekture, Beograd, Srbija; Arhitektonski festival, Kopenhagen , Danska; Trijenale arhitekture, Lisabon, Portugalija; CANactions, Kijev, Ukrajina
Arhitektonske organizacija: Zavod Ark, Ljubljana, Slovenija; Ruby Press, Berlin, Nemačka; Kuća arhitekture, Grac, Austrija.

FuturA je platforma koja umrežava arhitektonske muzeje, festivale i nevladine organizacije sa namerom da promoviše/predstavi rad i način promišljanja generacije arhitekata, planera, inženjera, naučnika, umetnika i  kustosa koji u ovom trenutku osvajaju scenu i koji će modelovati okruženja u kome živimo.

U žiži interesovanja dvogodišnjeg programa (2016/2017), koji će se realizovati kroz niz izložbi, konferencija, predavanja i radionica, su aktuelne teme savremene arhitekture: održivost, alternativni izvori energije, novi građevinski materijali, interdisciplinarna i intersektorska saradnja u okviru procesa projektovanja i realizacije, participacija građana.

Za više informacija posetite sledeće stranice:
http://futurearchitectureplatform.org/
http://www.bina.rs/2015/
http://www.dab.rs/item/1195-future-architecture-futura</eng>