Tribina - O liku i delu Nikole Tesle


25.11.2015. - 10:43

Studentski parlament Fakulteta tehničkih nauka organizuje tribinu “O liku i delu Nikole Tesle” koja će se održati 27.11.2015.  sa početkom u 17 časova u Multimedijalnoj sali na drugom spratu u zgradi Rektorata UNS na kojoj će govoriti Aleksandar Protić, Federalni savetnik Francuske UNESCO Federacije i direktor Tesla Memorijalnog Projekta na Univerzitetu Sorbona .

Imajući u vidu da se u poslednje vreme sve češće spominje naš slavni naučnik Nikola Tesla, njegovi izumi i stvaralaštvo, kao i da se svuda u svetu održavaju predavanja i tribine o njegovom liku i delu, Studentski parlament FTN došao je na ideju da se ova tribina realizuje u korist svih studenata i profesora na novosadskom Univerzitetu, radi podsećanja na trag koji je ostavio ovaj genijalni pronalazač.

O Predavaču:
Aleksandar Protić, Federalni savetnik Francuske UNESCO Federacije i direktor Tesla Memorijalnog Projekta na Univerzitetu Sorbona. O Tesli je držao predavanja, panele i radionice u obrazovnim, naučnim i kulturnim institucijama, uključujuci i Harvard, Sorbonu, Kembridž i Oksfordu. Urednik je UNESCO zbornika o Nikoli Tesli predstavljenog na Harvardu i MIT u saradnji sa američkim akademicima i Nobelovcima; autor je brojnih članaka o Tesli objavljenih od akademija nauka do Popular Science i Tesla magazina. Počasni je ambasador Tesla UNESCO inicijative na Tehnološkom institutu Masačusets. Za svoj rad dobio je priznanja i nagrade međunarodnih organizacija, ministara, naučnih udruženja, muzeja i civilnog društva.