Studenti na FTN doneli medalje sa Euroijade 2015


25.11.2015. - 08:04

Studenti Fakulteta tehničkih nauka na studentsko sportskom takmičenju “Euroijada 2015” u Krakovu osvojili su visoka mesta u veoma jakoj konkurenciji. FTN predstavljalo je  šest ekipa u najačem sastavu. Medaljama su se okitli muška odbojka (srebro), muška košarka (srebro) i muški rukomet (zlato), dok su devojke u košarci osvojile četvrto mesto.

-Ovom prilikom želim da se zahvalim urpavi fakulteta koja nam je omogućila da predstavljamo naš fakultet u Poljskoj.- istakao je Nenad Teofanov, predsednik sportske organizacije Tehničar.

Posebno su se istakla ženska košarka koja je u velikoj konkurenciji uspela da osvoji četvrto mesto.
-Ovo mi je prvo studentsko putovanje i prva sportsko takmičenje. Sam sistem takmičenja je uzbudljiv, igrale smo u odličnim halama protiv jakih suparnica, ali smo većim zalaganjem stigle do ovog plasmana. Veoma sam zadovoljna celom organizacijom i pozivala bih sve mlađe kolege da se uključe u sportske aktivnosti na fakultetu - objašnjava Dragana Vidrić, plej ženske košarkaške ekipe.

Najprijatnije iznenađenje od svih FTN ekipa priredili su odbojkaši.
-Ekipu smo sastavili na osnovu poznavanja sa FTN Lige, bez ozbiljnijih priprema i treninga smo igrali finale. Za to mogu biti zaslužni samo dobro razumevanje i timski duh koji smo postigli - naveo je Đorđe Klašnić, kapiten odbojkaške ekipe.

Sportsko takmičenje "Euroijada" održalo se u Krakovu u periodu od 12. - 16. 11.2015.