Evropska nedelja kvaliteta u Srbiji


17.11.2015. - 13:50

Na Fakultetu će se 19. – 20. novembra održati konferencija “Evropska nedelja kvaliteta u Srbiji” u organizaciji Jedinstvenog udruženja Srbije za kvalitet (JUSK), Fond „Evropski poslovi“ APV, Novi Sad, Informativnog centra za poslovnu standardizaciju i sertifikaciju (BSQ), Evropske organizacije za kvalitet (EOQ), Brisel FTN.

Konferencija će svečano biti otvorena 19. novembra u 10:00 časova u Svečanoj sali Fakulteta tehničkih nauka.

"Moto ovogodišnje nedelje kvaliteta je “Kvalitet – Emocija – Inspiracija"

Tradiocionalno po 12. put, u Novom Sadu se organizuje Evropska nedelja kvaliteta u Srbiji, kao deo manifestacije koja se obeležava u čitavoj Evropi, a čiji je osnovni ogranizator Evropska organizacija za kvalitet. Na konferenciji koja se organizuje u Novom Sadu prezentovaće se radovi vezani za kvalitet u različitim oblastima (industrija, zdravstvo, poljoprivreda). Prema mišljenju žirija JUSK-a, biće dodeljena plaketa pojedincu koji je svojim radom i zalaganjem značajno uticao na razvoj kvaliteta.

Cilj je da se na jednom mestu okupe istraživači iz oblasti kvaliteta, ali i osobe iz prakse koje će čuti, ali i u svojim organizacijama preneti, šta je buduća strategija razvoja kvaliteta. Sa druge strane čuće se i šta privreda i praksa misli o stanju kvaliteta i pravac u kome se treba ići.
Fakultet tehničkih nauka, kao lider u promociji kvaliteta pre svega u obrazovanju, ali ostalim granama privrede u Vojvodini ali i Srbiji, je od prvog dana prepoznao značaj ovakvih manifestacija i po 12. put je suorganizator i domaćin ovako značajne manifestacije, koja je svakako jedan od bitnih faktora napretka i integracije naše zemlje u evropske i svetske tokove.