5. Međunarodno savetovanje - „U SUSRET HUMANOM GRADU“


29.10.2015. - 11:21

U Novom Sadu, 5. i 6. novembra 2015. godine, po peti put se održava Međunarodno savetovanje “Towards a humane city” „U susret humanom gradu”.

Tema ovogodišnjeg skupa, na kom će učestvovati eminentni stručnjaci iz zemlje i inostranstva, jeste „Saobraćaj u gradovima 2030 - Ključne promene”.

U cilju razmene iskustava i sticanja novih znanja koja mogu doprineti boljem i humanijem životu u gradovima, na skupu će se razmatrati teme iz oblasti kao što su: upravljanje promenama u urbanom saobraćaju, izazovi razvoja javnog prevoza, promocija i integracija nemotorizovanih vidova prevoza, politika upravljanja parkiranjem, itd.

Svečano otvaranje Savetovanja će se održati 5. novembra 2015. godine u Velikoj sali Skupštine Autonomne Pokrajine Vojvodine sa početkom u 9:30 časova.

Organizatori skupa su Departman za saobraćaj Fakulteta tehničkih nauka, Pokrajinski sekretarijat za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova i Udruženje “Humani grad” iz Novog Sada. Ovaj skup je podržan od strane velikog broja međunarodnih i domaćih institucija, a glavni pokrovitelji Savetovanja su: Skupština Autonomne Pokrajine Vojvodine, Pokrajinski sekretarijat za nauku i tehnološki razvoj i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije.

Više informacija o skupu na Internet stranici Savetovanja: http://humanecityns.org/?lang=sr

Više informacija o programu skupa: http://humanecityns.org/wp-content/uploads/2015/10/Towards-a-Humane-City-Conference-Programme.pdf