Predstavljanje direktora Departmana – doc. dr Dejan Ubavin


19.10.2015. - 10:13

Doc. dr Dejan Ubavin, kao novoizabrani direktor Departmana za inženjerstvo zaštite životne sredine i zaštite na radu, u naredne tri godine, počevši od 01. oktobra 2015. godine, vodiće ovaj Departman. Doc. Ubavin je najmlađi direktor jedne od organizacionih jedinica FTN-a.

Prema njegovim rečima, izbor na mesto direktora Departmana pre svega predstavlja veliku čast, ali i potvrdu da rad, veliko zalaganje i kolegijalnost mogu biti nagrađeni u današnjem društvu.  
– Rad na ovoj poziciji takođe predstavlja veliki izazov, imajući u vidu da je za uspešnu realizaciju brojnih aktivnosti departmana neophodno ulaganje mnogo truda i energije, a sve to potrebno je uskladiti sa daljim usavršavanjem kao neophodnim preduslovom za budući napredak u akademskoj zajednici – navodi doc. Ubavin i objašnjava da, dobro uigrani tim i atmosfera koja vlada na departmanu garantuju uspešno ostvarivanje postavljenih ciljeva. Studenti bi svakako trebalo da iskoriste priliku da tokom studija usvoje što više znanja jer, prema rečima direktora doc. Ubavina, ono će im biti neophodno za uspeh u profesionaonom životu.
-Iako to danas možda ne izgleda, vreme nagrađivanja neznanja i nečinjenja će proći, a tada će na ceni biti samo oni koji budu mogli da ponude kvalitetna i konkretna rešenja – ističe doc. Ubavin.

Doc. dr Dejan Ubavin rođen je 1980. godine u Novom Sadu gde je završio osnovnu i srednju elektrotehničku školu, nakon čega 1999. godine upisuje studije na FTN-u na novoosnovanom studijskom programu Inženjerstvo zaštite životne sredine. Nakon završetka osnovnih studija upisuje magistarske studije i biva angažovan kao asistent na Departmanu za inženjerstvo zaštite životne sredine. Magistrirao je 2008, a doktorirao 2012. godine na temama iz oblasti upravljanja otpadom. Pored obavljanja redovnih nastavnih i naučnoistraživačkih aktivnosti u prethodnom periodu, proveo je šest godina na mestu sekretara i tri godine na poziciji Šefa Katedre za inženjerstvo zaštite životne sredine.  


Planovi daljeg razvoja Departmana

Planovi daljeg razvoja Departmana za inženjerstvo zaštite životne sredine i zaštite na radu obuhvataju nekoliko glavnih aktivnosti među kojima su unapređenje postojećih i razvoj novih studijskih programa u skladu sa zahtevima tržišta i nacionalnim potrebama u narednom periodu, podrška naučnoistraživačkoj delatnosti daljim investiranjem u materijalne i kadrovske istraživačke kapacitete i saradnjom sa inostranim Univerzitetima i drugim relevantnim institucijama, kao i saradnja sa privredom u oblasti primene savremenih naučnih i stručnih saznanja.