Fakultet tehničkih nauka ovogodišnji lider konkurentnosti i održivog razvoja


09.10.2015. - 10:30 

Fakultetu tehničkih nauka uručen je sertifikat za Lidera konkurentnosti i održivog razvoja u okviru jedne od najznačajnijih konferencija posvećenih ekonomiji i privredi u regionu „Dunavski biznis forum – Konkurentnost i održivi razvoj“ koja traje od 7. do 9. oktobra 2015. godine. U ime FTN-a sertifikat je primio prodekan za nauku i međunarodnu saradnju, prof. dr Dragan Šešlija.

Dunavski biznis forum, koji se realizuje po četvrti put, održava se u organizaciji Univerziteta u Novom Sadu, Centra za poslovnu standardizaciju i sertifikaciju BSC i kompanije Media Invent, pod pokroviteljstvom Pokrajinske vlade. Konferencija se održava na više lokacija u Novom Sadu: u Rektoratu UNS i u velikoj sali Skupštine Vlade Vojvodine što Novi Sad čini centrom privrede Dunavskog regiona u toku trajanja konferencije.

Ključne teme koje su se obrađivale na ovogodišnjem Forumu jesu: ideja i realizacija Dunavske strategije, diplomatija u službi privrednog povezivanja i razvoja Dunavskog regiona, preduzetništvo, značaj i uticaj medija, agrarni sektor Dunavskog regiona i drugo. Oblast konkurentnosti i održivog razvoja, sa fokusom na zapošljavanje mladih u Republici Srbiji i sprečavanje odliva mozgova, predstavlja dodatnu vrednost ovogodišnjem Forumu.

Konferencija Konkurentnost i održivi razvoj, okupila je preko 500 predstavnika iz 10 evropskih zemalja, emintentne stručnjake iz relevantnih oblasti i predstavnike univerziteta iz Beograda i Novog Sada sa ciljem ukazivanja na potrebe i načine postizanja konkurentnosti malih i srednjih preduzeća, kao osnovnih nosilaca privrednog razvoja kroz njihov održivi razvoj.