U susret konferenciji... (Radical Space in Between Disciplines)


17.09.2015. - 08:21

Prva međunarodna interdisciplinarna konferencija Radical Space in Between Disciplines, koju organizuje SCen - Centar za scenski dizajn, arhitekturu i tehnologiju u saradnji sa Departmanom za arhitekturu i urbanizam, FTN i UNS, biće održana 21-23. septembra 2015. godine u zgradi Rektorata i FTN.

Tokom tri dana konferencije, svoje ideje i rezultate istraživanja o postavljenoj temi prezentovaće oko 200 učesnika iz 25 zemalja. Interdisciplinarni karakter prostora, kao središnja tema konferencije, privukao je izuzetnu pažnju velikog broja arhitekata, umetnika, teoretičara i profesionalaca iz raličitih oblasti, koji su, koristeći različite metodološke pristupe, kreirali izuzetno kvalitetan pregled najsavremenijih pogleda i tumačenja jednog od najaktuelnijih transdisciplinarnih fenomena kakav je prostor.

Nakon svečanog otvaranja konferencije 21. Septembra u Centralnoj zgradi Univerziteta u Novom Sadu, biće održana dva uvodna predavanja: umetničke direktorke Praškog kvadrijenala Sodje Zupanc Lotker i redovne profesorke Univerziteta umetnosti u Beogradu dr Jelene Todorović.

Održanim predavanjem i ličnim završnim komentarom, konferenciju će zatvoriti dr Džulijeta Raford (Juliet Rufford) sa Univerziteta u Ekseteru iz Velike Britanije.

Preliminarnu satnicu, više o samoj konferenciji i najnovije informacije možete naći na sajtu: www.radicalspaceconference.com