Svečano otvorena letnja škola "FTN Summer School"


08.07.2015. - 12:45 

Dekan FTN prof. dr Rade Doroslovački svečano je danas otvorio letnju školu pod nazivom "FTN Summer School" koja je organizovana u saradnji Donghua Univerziteta iz Šangaja i Fakulteta tehničkih nauka.

-Izuzetno mi je drago što se na ovaj način samo učvršćuje saradnja između dve insitucije - istakao je dekan Doroslovački i poželeo sretan rad i prijatan boravak u našem gradu. Prodekan za nauku i međunarodnu saradnju prof. dr Dragan Šešlija izkazao je veliko zadovoljstvo što u klupama FTN vidi studente sa Donghua Univerziteta iz Šangaja i obraćajući se prisutnima poželeo da sledeće godine akademci sa FTN pohađaju letnju školu u Kini u cilju unapređenju saradnje.

Studenti iz Kine će u naredne dve nedelje pohađati školu u cilju razmene ideja i znanja između Fakulteta tehničkih nauka, Departmana za industrijsko inženjerstvo i menadžment i Donghua Univerziteta, Glorious Sun School of Business and Management.

Tokom dve nedelje trajanja škole, studenti iz Kine će zajedno sa akademcima sa FTN nastupiti na festivalu Exit na Agora bini na štandu pod nazivom "Exit spaja ljude". Kroz komunikaciju sa posetiocima festivala studenti će pokušati da dočaraju spoj dve kulture.

Studenti iz Kine će tokom dve nedelje takođe imati redovna predavanje i učiće: srpski jezik i istoriju, poslovnu inteligenciju. Razvijaće znanja iz informaciono - komunikacionih sistema, baviće se inovacionim menadžmentom i preduzetništvom. Učestvovaće u nekoliko radionica organizovane na Univerzitetu u Novom Sadu.  

Akademci iz Kine će imati priliku takođe da upoznaju Novi Sad i Vojvodinu, a nakon završetka škole organizovana im je poseta: Mađarskoj, Slovačkoj, Austriji, Sloveniji i Italiji.

Organizator letnje škole je Fakultet tehničkih nauka - Departman za industrijsko inženjersko i menadžment.
 

  • Nije moguće prikazati sliku.
  • Nije moguće prikazati sliku.
  • Nije moguće prikazati sliku.