Otvoreni dan Odseka za Računarsku tehniku i računarske komunikacije RT-RK


20.05.2015. - 11:41 

Manifestacija Otvoreni dan Odseka za Računarsku tehniku i računarske komunikacije RT-RK će se održati 03.06.2015.
Zvanični deo programa počinje na FTN u amfiteatru A2 u 14:15 i obavezan je za studente druge godine RA i SIIT programa. U drugom delu prezentacije koji će se održati u Institutu RT-RK u Fruškogorskoj 11a (NIT) od 15:15 do 18:00, gde će prisutni videti niz praktičnih demoa.

Program od 15:15 na Institutu RT-RK u NIT obuhvata:
* Prezentaciju razvijenog softvera za automobilsku industriju. Na parkingu Instituta će se nalaziti Audi testno vozilo sa programom zFAS razvijenim na našem Institutu. Ovaj deo prezentacije podržaće lokalni Audi distributer vozilima nove generacije u kojima je data oprema komercijalno dostupna.
* Finale Internet of Things (IoT) workshop-a. Održaće se javna odbrana najboljih aplikacija razvijenih za Bluetooth pamentnu utičnicu. Autoru najbolje aplikacije biće dodeljena nagrada Samsung S6.
* Prezentaciju oblasti istraživanja i načina studiranja na RT-RK. Ovo je tradicionalni deo programa gde ćete moći da vidite i informišete se o projektima i nastavi iz oblasti digitalne televizije, razvoja softverskih alata, digitalne obrade signala, softveru sa automobilsku industriju, Internet of Things, i FPGA/razvoja hardvera.