KONTEH15 na FTN


26.03.2015. - 10:34 

Ovogodišnji Sajam KONTEH15 na Fakultetu tehničkih nauka svečano je otvorio pokrajinski sekretar za nauku i tehnološki razvoj Vladimir Pavlov.

Pavlov je na otvaranju pozdravio zvanice i istakao da je trenutak u kome se nalazi Univerzitet u Novom Sadu, za koji je neko tačno rekao da je zvezda u usponu u ovom delu Balkana, govori da je sa fakultetima u svom sastavu, spreman da odgovori zahtevima vremena. Fakultet tehničkim nauka, zajedno sa Poljoprivrednim fakultetom, Prirodno-matematičkim fakultetom i Tehničkim fakultetom "Mihajlo Pupin", ima posebnu važnost. Naime, u momentu kada neka treća tehnološka revolucija opseda svet, i FTN je "ušao u taj voz" i nadam se da će biti zamajac koji će državu povući u tom pravcu", rekao je Pavlov, obraćajući se učesnicima i gostima današnje manifestacije.

Otvaranju je prisustvao i pokrajinski sekretar za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslav Vasin, kao i rektor Univerziteta u Novom Sadu prof. dr Radovan Pejanović govorio je na otvaranju KONTEH15 i tom prilikom istakao da je sajam ponos UNS-a i da će uvek imati maksimalnu podršku.

Dekan FTN prof. dr Rade Doroslovački obraćajući se zvanicama na otvaranju sajma iskoristio je priliku i naglasio da je 7. marta 2015. otvoren Tender za izgradnju druge faze Naučno-tehnološkog parka u kojoj će biti departman IT sektora. Zgrada će doprineti zapošljavanju asistenata, profesora i IT inženjera kojih nedostaje u našoj zemlji. Svečanom otvaranju prisustvovao je i Milorad Stević, predstavnik kompanije „Devtech” koji se pre svega zahvalio što mu je pružena prilika da bude deo ovog sajma, naglasivši da kompanija želi da ostvari bolji kontakt sa Univerzitetom u Novom Sadu, jer FTN školuje odlične inženjere, koji ostvaruju zavidne uspehe.

Na ovogodišnjem, devetom sajmu predstavile su se 24 kompanije, a među njima su „Devtech“ koji je generalni pokrovitelj, zatim „Levi 9“, „Microsoft Develeopment Center Serbia“, „Mad Head Games“, “Panonit”, ali i mnoge druge.
Sajam KONTEH  je projekat  Udruženja studenata elektrotehnike Evrope – EESTEC Lokalnog komiteta Novi Sad.
 

Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.