“Startup Weekend” drugi put u Novom Sadu


25.02.2015. - 12:55 

Nakon veoma uspešnog, prvog “Startup Weekend”-a, održanog oktobra 2013. godine, Poslovni inkubator, iDEA Lab i DaFED organizuju drugi po redu Startup Weekend u Novom Sadu. Vikend na kome ideje postaju stvarnost, ove godine održaće se od 20-22. marta u Centralnoj zgradi Univerziteta u Novom Sadu.

Do sada je ova manifestacija održana u  preko 100 zemalja širom sveta u više od 400 gradova, među kojima je i Novi Sad. Po drugi put u našem gradu, svim developerima, dizajnerima, preduzetnicima, startap entuzijastima i svim zainteresovanim ljudima za stvaranje inovativnih biznisa, pruža se jedinstvena prilika da se međusobno povežu, predstave svoje inovativne poslovne ideje i formiraju timove kako bi svoju ideju pretvorili u stvarnost.

Svi učesnici ovog događaja imaće privilegiju da uz pomoć mentora, vrhunskih stručnjaka u ovoj oblasti, razviju svoje poslovne modele, koje će nakon dvodnevnog rada predstaviti članovima žirija, takođe istaknutim ekspertima u oblasti preduzetništva. Ovo jedinstvena prilika za sve mlade preduzentike, ne samo da osvoje vredne nagrade, već i da promovišu svoju ideju, čuju stručna mišljenja, dobiju korisne savete i pronađu dodatne izvore finansiranja.

U nedelji pre samog “Startup Weekend”-a, Poslovni inkubator Novi Sad organizuje četvorodnevne pripremne treninge za sve učesnike o formiranju poslovnog modela i prezentovanju svojih ideja, gde će svi polaznici steći znanja i veštine potrebne za dobar start u razvoju sopstvenog startapa.

Osim stečenog znanja, veština i dragocenog iskustva, učesnici će biti dodatno motivisani i mogućnošću osvanjanja vrednih nagrada. Glavne nagrade uključuju: šest meseci usluga Poslovnog inkubatora Novi Sad, učešće na treninzima i obukama u Banja Luci koje se organizuju u okviru IdeaLab projekta, kao i brojne hightech gadžete. Pozivaju se svi zainteresovane studenti FTN-a da uzmu učešće na ovom sjajnom događaju i prijave se kao tim ili kao pojedinci.  

Sve dodatne informacije o drugom “Startup Weekend”-u u Novom Sadu, svi zainteresovani mogu da pronađu na sajtu:  http://novisad.startupweekend.org/