Emisija "Život po meri"


23.01.2015. - 12:53 
Emisija „Život po meri“ nastala je u saradnji Departmana za arhitekturu i urbanizam i Radio Televizije Vojvodine. Emisija pruža mogućnosti da se govori o tome kako bolje koristiti urbane prostore i prilagoditi ih savremenom čoveku uz predloge za rešenje nekih nedostataka koji utiču na kvalitet života.

Akcenat je na mladim stručnjacima i njihovim originalnim rešenjima. U okviru serijala obrađuju se teme iz domena prostornog planiranja i arhitekture po meri čoveka uz razmatranje  različitih otvorenih i zatvorenih prostora u gradovima i manjim sredinama sa mogućnostima koje pružaju za ispoljavanje kulture stanovnika koji u njima provode javni i društveni život.

Autor i stručni saradnik emisije je doc. dr Darko Reba, arhitekta, urednica je Jelena Bugarski, saradnici Tatjana Savović i Dragan Krstić, a reditelj Milica Stojanov.

Prve dve emisije bile su uvodnog karaktera, u okviru kojih su se razmatrali javni prostori u gradu: trgovi i ulice, a potom ekipa emisije istražuje da li ima dovoljno zelenila u gradu, kakav je saobraćaj, da li koristimo mesta socijalizacije ili poznajemo istorijske slojeve mesta u kojem živimo...  

Pozivamo sve gledaoce da fotografišu lica i naličja grada i pošalju svoju priču uz fotografiju na naš mail: zivotpomeri@gmail.com, i da svojim  dobrim ili lošim primerima iz domena urbanizma i našeg okruženja  doprinesu kvalitetnijem životu svih građana.

U novoj emisiji Radio-televizije Vojvodine „Život po meri“ koja se emituje svake subote 12:35 časova na prvom programu RTV-a istraživaće se kakav je ritam naše urbane sredine. Da li nam je život po meri? Da li imamo pravu meru neba i zelenila, odnosno dovoljno prostora i sadržaja u svojoj okolini? Svaka tema biće sagledana iz tri ugla: urbanizma, društva i zdravlja.

Emisiju "Život po meri" možete pogledati na linku: http://media.rtv.rs/sr_ci/zivot-po-meri/9781