Studentsko takmičenje Project Management Championship


23.01.2015. - 12:07 

Svetska organizacija za upravljanje projektima – IPMA organizuje projekat pod nazivom “Project Management Championship“, koji će se u Srbiji realizovati prvi put u martu 2015. godine na Fakultetu organizacionih nauka. Project Management Championship je prvo studentsko nacionalno takmičenje u upravljanju projektima i bazira se na kompetencijama u upravljanju projektima.

Sastoji se od dva odvojena dela: kvalifikacione runde i finala. Kvalifikaciona runda će biti održana 1. marta u prostorijama Fakulteta organizacionih nauka i podrazumeva test sa 100 pitanja koji tim studenata rešava na računaru. Prvoplasiranih šest timova na osnovu rezultata web testa dobijaju mogućnost da se takmiče u finalu. Finale će biti organizovano 7. marta i realizuje se kroz rešavanje poslovnog problema u formi projektnog plana.

Pobednik prvog studentskog nacionalnog takmičenja dobiće mogućnost da predstavlja Srbiju na prvom Svetskom takmičenju za upravljanje projektima u Viljnusu. Takođe, pobedničkom timu biće omogućene pripreme za takmičenje. Prijava za učešće na takmičenju će trajati od 15. januara do 15. februara 2015.

Svi zainteresovani studenti Fakulteta tehničkih nauka trebalo bi da se jave asistentu na modulu Projektni menadžment Departmana za industrijsko inženjerstvo i menadžment - Milošu Jovanoviću na e-mail: milosj@uns.ac.rs

Sve informacije o samom takmičenju, kao i načinu prijave mogu se videti na zvaničnoj stranici projekta: http://pmchampionships.com/countries/serbia/.

Promo video takmičenja: https://www.youtube.com/watch?v=vNR_4INRJeg