Predavanje "Bilateralni odnosi Ujedinjenih Arapskih Emirata i Republike Srbije sa posebnim osvrtom na mogućnosti saradnje u obrazovanje"


22.01.2015. - 13:44
Univerzitet u Novom Sadu poziva na predavanje "Bilateralni odnosi Ujedinjenih Arapskih Emirata i Republike Srbije sa posebnim osvrtom na mogućnosti saradnje u obrazovanje" koje će održati Njegove Ekselencija, gospodin Đuma Rašid El Daheri izvanredni i opunomoćeni ambasador Ujedinjenih Arapskih Emirata u Republici Srbiji. Predavanje će biti održano u petak 23.01.2015.  u 16 časova u zgradi Rektorata.

Uvodni deo predavanja je o istoriji i razvoju UAE. Drugi deo obuhvata osvrt na obrazovanje, ekonomiju i spoljnu politiku UAE kao i informacije
o strateškoj važnosti i potpisanim sporazumima sa našom zemljom. Nakon izlaganja zainteresovani profesori i studenti mogu postavljati pitanja.
Molimo Vas da potvrdite prisustvo slanjem imena, prezimena, email-a i kontakt telefona na markom@uns.ac.rs.

Predavanje će biti na engleskom jeziku, uz obezbeđen prevod na srpski jezik. Njegova Ekselencija gospodin Đuma Rašid El Daheri je iz Abu Dabija.
Nakon uspešne karijere u vojsci Ujedinjenih Arapskih Emirata penzionisan je sa činom general-majora. Od 2011. do 2014. bio je ambasador
Ujedinjenih Arapskih Emirata u Kataru. Od aprila 2014. godine je opunomoćeni ambasador Ujedinjenih Arapskih Emirata u Republici Srbiji.