Zimska škola u okviru projekta "NeRela"


14.01.2015. - 08:18 
U okviru projekta “NeReLa” Fakultet tehničkih nauka organizuje jednodnevnu zimsku školu koja ima za cilj upoznavanje srednjih škola sa ekperimentima koji su razvijeni na FTN i kod evropskih partnera na projektu. “NeReLa“ zimska škola održaće se 15. januara 2015. godine u zgradi ITC sa početkom u 10 časova.

Školu će otvoriti prof. Radojka Krneta sa Fakulteta tehničkih nauka iz Čačka, Univerzitet u Kragujevcu, a potom sledi predstavljanje udaljenih eksperimenata partnera iz Beograda, Niša, Porta, Kipra i Maribora. Očekuje se preko 20 učesnika iz srednjih stručnik škola širom Vojvodine (Kanjiža, Bečej, Subotica, Ada, Novi Sad, Kula, Vršac, itd).

Zimska škola je jednodnevna obuka nastavnika iz srednjih škola za upotrebu daljinskih izvođenih eksperimenata u okviru Tempus projekta "NeRela".

Ciljevi i aktivnosti projekta je obuka nastavnika srednjih stručnih škola za upotrebu eksperimenata koji se izvode na daljinu, kao i upoznavanje sa udaljenim eksperimentima na partnerskim univerziteta u zemlji: Univerzitet u Kragujevcu, Univerzitet u Beogradu i Univerzitet u Nišu.

Agenda se nalazi u prilogu.