Obaveštenje za studente Proizvodnog mašinstva i Industrijskog inženjerstva


10.12.2014. - 13:12 
Obaveštenje za studente četvrte godine osnovnih i master akademskih studija Proizvodnog mašinstvai Industrijskog inženjerstva zainteresovanih za izradu diplomskih i master radova u kompaniji ATB Sever iz Subotice.
U četvrtak 04.12.2014. godine, na Fakultetu tehničkih nauka održan je sastanak i prezentacija mogućnosti izrade diplomskih (bachelor) i master radova u proizvodnom sistemu ATB Sever iz Subotice (http://www.sever.rs).
Osnovni cilj je da se kroz izradu ovih radova edukuju inženjeri - projekt menadžeri za potrebe ovog proizvodnog sistema. Izrada radova će se realizovati u saradnji sa g-đom Henriette Bauer jednim od glavnih menadžera iz sestrinskog preduzeća ATB Schorcs Gmbh iz Mehengladbaha (http://www.atb-motors.com/DE/default.aspx), koja je već razvila ovaj vid saradnje sa Univerzitetom u Mehengladbahu (University of Applied Sciences Niederrhei).

Trenutno je u planu izrada tri diplomska rada i četiri master rada. Radovi bi se radili prema planu koji se nalazi u prilogu. Izabranim studentima bi bio plaćen put, smeštaj i hrana u Subotici od strane preduzeća. Teme za tri diplomska i četiri master rada su iste kao teme realizovane u Nemačkoj, koje su date u prezentaciji u prilogu.

Ovo je dobra prilika za sticanje praktičnog iskustva i znanja, kao i mogućnosti zaposlenja u ovom proizvodnom sistemu, odnosno sestrinskim preduzećima. Korporacija ATB Group osim kod nas ima svoja odeljenja u Nemačkoj, Poljskoj, Kini, Velikoj Britaniji, USA, Kanadi, itd.


Zainteresovani studenti se mogu prijaviti sledećim nastavnicima:
Doc. dr Aco Antić, Departman za proizvodno mašinstvo, Mašinski institut kabinet br.107a,
tel: 021/485-2312, e-mail: antica@uns.ac.rs
Doc. dr Dejan Lukić, Departman za proizvodno mašinstvo, Mašinski institut kabinet br.6,
tel: 021/485-2331, e-mail: lukicd@uns.ac.rs